Veiligheid een belangrijk aspect

Als u met online applicaties werkt is veiligheid zeer belangrijk. BaseNet heeft hiervoor meerdere veiligheidsexperts in dienst, die de veiligheid waarborgen van onze cloud omgeving. Het online werken biedt in het opzicht van veiligheid een aantal specifieke voordelen in vergelijking met lokaal geïnstalleerde applicaties. Bij diefstal van uw computer zijn uw gegevens niet meer beschikbaar. De gegevens bevinden zich immers niet op uw lokale systeem, maar staan op een beveiligde omgeving. Door gebruik te maken van onze 'https verbinding' wordt alle data versleuteld verstuurd door middel van SSL (secure socket layer) protectie. Met dit systeem werkt u ook als u gebruik maakt van internetbankieren.

De servers van BaseNet worden in datacentra van XS4ALL gehost, waarbij toegang tot de serverruimte beperkt is. Hiernaast heeft BaseNet een aantal specifieke beveiligingen voor gebruikers van het systeem. Als er bijvoorbeeld tien keer foutief wordt ingelogd, zal uw account geblokkeerd worden. De gebruikersaccount kan hierna alleen worden vrijgegeven door een geautoriseerd persoon.

Continuïteit

Continuïteit is één van de belangrijkste taken van BaseNet. De servers van BaseNet beschikken over meerdere redundante verbindingen met de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), verschillende transit-partijen en directe verbindingen naar de belangrijkste Nederlandse ISP's. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de uptime van het systeem gewaarborgd en worden de servers gemonitord om de veiligheid en continuïteit te waarborgen. Mocht een systeem falen, dan wordt de taak automatisch overgenomen door een ander systeem. BaseNet draait daarom op verschillende locaties en kan hierdoor de continuïteit beter waarborgen.

Voor extra continuïteit te garanderen heeft BaseNet een waarborgovereenkomst gesloten met Stichting ITsurance. Stichting ITsurance heeft als doel de continuïteit te waarborgen in geval van discontinuïteit van een aanbieder (in dit geval BaseNet). Stichting ITsurance is een stichting die doorwerken garandeert! Klanten van BaseNet kunnen zich daarom aansluiten bij ITsurance en hiermee extra zekerheid krijgen. Bezoek voor meer informatie de website van www.ITsurance.nl

Aanvullende beveiliging

Als aanvullende beveiligingsmaatregelen zijn de volgende opties beschikbaar:

  • IP-filter
  • SMS-verificatie
  • Automatic two step verification

IP filter

Door middel van een IP filter geeft u aan, vanaf welke locaties er zonder verdere verificatie ingelogd mag worden. Als er op uw kantoor of bijvoorbeeld thuis, een vast IP adres beschikbaar is, kan u dit invoeren in de IP filter. De filter controleert of de login plaatsvindt vanaf de door u opgegeven locatie(s) (IP adres(sen)). Alleen als dat zo is, zal de inlogprocedure doorgezet worden. De IP filter wordt in de meeste gevallen gebruikt in combinatie met een van onderstaande verificatie methoden. Dat maakt het mogelijk om ook op een andere locatie veilig in te loggen.

SMS verificatie

Wanneer u inlogt vanaf een locatie waarvan het IP adres niet is opgenomen in de IP filter, kan u er voor kiezen om het inlogproces te voorzien van SMS verificatie. Dit zorgt ervoor dat u bij iedere inlog een unieke SMS code toegestuurd krijgt. Zonder het invoeren van deze SMS code kan het inlogproces niet afgerond worden.

Automatic two step verification

Het alternatief voor de SMS verificatie is het door BaseNet ontwikkelde Automatic two step verification. Bij deze verificatie methode wordt met een push notificatie een inlogtoken naar de smartphone van de gebruiker verstuurd. Nadat de gebruiker het pushbericht heeft ontvangen en heeft geverifieerd dat de token correct is, wordt de gebruiker automatisch ingelogd.